Ledarskapsverktyg – Chefskurs

Chefskurs med ledarskapsverktyg

Mår du också lite illa när du hör uttrycket ledarskapsverktyg? Går dina tankar direkt till militärisk struktur och ett kliniskt rent skrivbord? För många chefer är stress vardagsmat. Det är mejl som ska läsas, rapporter som ska skrivas och möten som ska hållas. Men var är effektiviteten?

En chefskurs kan vara räddningen för både din hälsa och ditt yrkesliv. Där får du konkreta lösningar på hur du kan effektivisera ditt personliga ledarskap och hur du med några få enkla medel lyckas skala bort all onödig vardagsstress.

Att prioritera är något som många av oss har svårt med. Vi fajtas dagligen med att välja ”rätt”, där kontentan istället blir att vi tackar ja till allt. Detta på grund av att de flesta av oss helt enkelt är för fega för att säga nej.

Vi människor väljer ofta den lättaste vägen och det för att vi saknar tydliga mål med det vi gör. Om vi nu ändå ska använda uttrycket ledarskapsverktyg, är användningen av tydliga målbilder bra exempel på verktyg som skulle effektivisera din chefsroll. Detta är bara en av många lösningar du kan lära dig praktisera via en chefskurs.

Chefskurs om hållbarhet

Du kommer under en chefskurs inse att en stor del av vårt samhälle är uppbyggt på kortsiktiga belöningar. Vi styrs till en stor andel procent av piska och morötter i vårt dagliga liv. Och det just för att vi ofta får kortsiktiga belöningar.

Vi kör i 90 km/h på en 70-väg för att vi vill komma fram till vår slutdestination snabbare, inte för att vi medvetet ignorerar det faktum att det ökar risken för böter eller att vara med om en olycka. Det är mycket snack om långsiktighet och hållbarhet inom företag, men ändå belönas kortsiktighet genom deras lönesystem och andra typer av belöningar.

Ledarskapsverktyg

Ledarskapsverktyg är till för dig som chef. Och det inte bara för att du genom att bli mer effektiv ska jobba hårdare eller snabbare. Utan för att du ska kunna jobba smartare, slippa känslorna om att hela tiden ligga steget efter och att istället kunna ha kul på jobbet. Genom en chefskurs lär du dig att ta kontroll. Att ta kontroll över din tid och hur du med minsta möjliga ansträngning når mesta möjliga resultat. Det är ett ledarskapsverktyg som får dig att jobba smart!

Chefskurs är anpassad för den moderna människan

Svårigheten de flesta av oss brottas med är att säga nej. Att välja bort något för att vi helt enkelt måste prioritera annat som är viktigare. Det kräver struktur och förmågan att delegera, men framförallt kräver det mod. En chefskurs är anpassad för den moderna människan och de svårigheter vi dagligen stöter på numera. Tempot har ökat. Projekten, arbetsredskapen och distraktionerna har alla blivit fler. Valen har blivit svårare just för att det finns alltmer att välja mellan.

Ledarskapsverktyg är utvecklade för att hjälpa dig som ledare och chef. Likaså en chefskurs. De är båda till för att underlätta din uppgift och göra ditt arbete roligare. Allt för att du i din tur ska kunna göra det du är absolut bäst på, att guida dina medarbetare till att åstadkomma stordåd. Ledarskapsverktyg må vara ett uttjatat uttryck, men de hjälper.

Våra utbildningar

Arbetsrätt i praktiken - Chefskurs

Läs mer »

Kassaflödesanalys - Chefskurs

Läs mer...

Ny som chef - Chefskurs

Läs mer »

Projektledning i praktiken - Chefskurs

Läs mer »

© Chefskurs.org